maj.16

Sluta röka med e-cigaretter

Att sluta röka är något av det svåraste som en människa kan göra. Tobak och nikotin är så beroendeframkallande att det kan kännas näst intill omöjligt att lägga av med denna dåliga vana. Att sluta röka är naturligtvis olika för varje enskild individ. Har man rökt under en längre tid kan det vara svårare att sluta än om man bara rökt ett litet tag, men överlag så är det en jobbig upplevelse för de allra flesta.

Nikotinhjälpmedel i all ära – men vanan gör det svårt att sluta

De allra flesta väljer att använda sig av nikotinhjälpmedel av olika slag, man kan till exempel tugga nikotintuggummin eller använda sig av nikotinplåster. Detta är naturligtvis en hjälp men vad många inte tänker på är att det också handlar om att göra sig av med ovanan att faktiskt ta en cigarett. Själva känslan av att tända, röka och hålla den i handen är en stor del av upplevelsen – och ovanan. Många upptäcker att detta kan vara svårare än att göra sig av med själva nikotinberoendet. Alla de situationer där man vanligtvis brukade ta en cigarett påminner en om behovet och gör det svårare att sluta.

Långsam avvänjning

Det är i dessa situationer som man upptäcker att e-cigaretter är överlägsna alla andra sluta röka-hjälpmedel som finns på marknaden idag. Den här typen av alternativa cigaretter tillåter rökare att långsamt vänja sig av med tobaksröken samtidigt som man kan fortsätta att uppleva den avslappnande och lugnande stund som man ofta förknippar med att ta en cigarett. Ångan som e-cigarett ger ifrån påminner om röken från en vanlig cigarett, men till skillnad från tobaksrök så är den inte skadlig. Men ångan från e-cigaretten påminner om att röka på riktigt. Så med gott samvete kan man alltså ägna sig åt vejpning när suget efter en cigarett kommer.

Välj om du vill ha e-cigarett med nikotin

Utöver det faktum att det faktiskt känns som att man röker en riktig cigarett och att händerna sysselsätts, så har e-cigaretterna även en annan fördel. Man kan nämligen preparera dem så att även de kan distribuera nikotin. Det är helt upp till användaren att välja om och i sådana fall hur mycket nikotin man vill att e-cigaretten skall innehålla och ge ifrån sig. Detta kan för många vara ett bra sätt att trappa ner på rökningen och ta sig ur sitt nikotinberoende. Eftersom man själv kan välja om man vill ha nikotin i sin ecigg eller inte, kan man också långsamt ta sig ur sitt beroende.

Du kanske också gillar

Leave Comments